אז מה יש לראות בגן לאומי צבעי המכתש שבעבר הרחוק שימש לטובת כריית מחצבים מבטן האדמה. בפארק הגיאולוגי מרתק תפגשו את סודותיו הכמוסים ביותר של המכתש היפהפה והצבעוני שכולל :.קיר מחצבה, קניון סגול(לא זה שקונים בו בגדים) ,מטמורות, מפעל החרסית, מכרה תת-קרקעי, האגם והמכרה הפתוח, תצפית הנשרים. בפארק זה הושקעו מיליוני שקלים, בתהליך פיתוח מואץ שהחל עוד בשנת 2017 שנעצרה כריית המחצבים והמינרלים במקום ועד למועד השקתו לפתיחתו לציבור המטיילים. זהו ללא ספק מסע בזמן מיליוני שנים אחורה. ריכזנו עבורכם הסבר קצר על נקודות העניין שתפגשו במקום :
המכרה הפתוח זהו קיר מחצבה גדול אשר מראה בבירור את הסלעים שצבעם סגול-קטיפתי. תאריך היווצרותם משוערך לכ- 200 מיליון שנה והם הסלעים הקדומים ביותר שנמצאו במכתש. שמם המוכר בתעשייה הוא חרסית, סלעים אילו עשירים בתחמוצות ברזל ואלומיניום ושימשו לטובת ייצור חומרים חסיני אש.
הקניון הסגול – זהו סוג של בולען שנותרו עליו שרידי סלעים קדומים בצבע סגול- כהה (אילו הם שאריות של יסודות תחמוצות אלומיניום שהיו כאן בתוך בור הבולען ).
המטמורות: אילו הם פתחי מערות אשר מכוסים בקירות אבן , מערות אילו שימשו את הבדווים, הידועים בתור נווטי המדבר הטובים בעולם , לטובת אחסון על-מנת להקל עליהם במסעותיהם במדבר.
מפעל החרסית והתותח : זוהי האטרקציה שהילדים התלהבו ממנה מאוד ,מדובר על צינור ענקי בצורת תותח שתפקידו במחצבה הגדולה היא להוות כבשן של גרגירי הסלע, לאחר שהפכו לעיסה כתוצאה מעירוב עם מים, בכבשן הם עברו קלייה בטמפרטורות גבוהות של עד 1,600 מעלות צלסיוס. לאחר תהליך הקלייה החומר הפך לחסין אש , מה שאפשר להשתמש בו כחומר גלם(לבנים חסיני אש) לבניית תנורים וכבשנים. סמוך לנקודה זו נמצאת דיונת הירח, דיונה יפהפיה עשויה מחול בצורת חתירה.
המכרה פתוח: האגם שכאן דומה זה שליד האגם בתמנע הוא אגם עם מים מרירים(עקב מלח וגבס מומסים) שהיה בו בעבר מכרה פתוח ורחב ידיים, מי התהום פעפעו החוצה אל פני השטח וגם מי הגשמים בחורף סייעו להיווצרותו (האגם מלא מים כל ימות השנה). המכרה ממחיש באופן ברור את הופעתם של סלעי תצורת משחור השכיחים פה, לא כמקטע רציף של סלעים , אלא כחלקים הממלאים חללים ובורות קַרְסְטִיִּים בסלעי הגיר שבהם הן נמצאות.
מכרה תת-קרקעי – עוד מקום מעניין בשטח הפארק הוא הפתח של מכרה התת-קרקעי, שפעל עוד בשנות ה-50, אז לא היה ציוד ממוכן ומשוכלל כמו היום וכריית המחצבים נעשתה בעמל ויזע רבים בתנאים קשים של חום ויובש שבידי הפועלים מכושים ואתי-חפירה בלבד. כל החומר שנחצב הועמס על קרוניות ונדחף לאורך מסילה שחצתה תעלה צרה שנמצאת ממש לפני פתח המכרה. לבסוף הועמסו פירות החציבה לחביות שנמצאות לא הרחק מהמכרה.