גן הפסלים במצפה רמון

רקע

גן הפסלים אשר במצפה רמון הינו פארק פתוח וענקי בו תוך כדי נסיעה על שביל עפר שאורכו כ 2.5 קילומטרים הלוך ושוב. במהלך הנסיעה (או ההליכה) לאורך השביל שהוכשר בגן הפסלים תגלו פסלים סביבתיים גבוהים ועוצמתיים, תצפית אל עבר מרחביו האינסופיים של הנגב.

המילה גן קצת מתעתעת ומבלבלת היא יוצרת קונטציה של גן משחקים ושעשועים. אך לא כך הדבר גן הפסלים הינו שילוב פנטסטי של פסלים. אשר נבנו ע"י אומנים מסלעים שנמצאו במקום. בכל רחבי הפארק תמצאו פסלים אשר נותנים ערך שונה לחווית הבילוי והטיול כאן. למשל פסלי מוזיקה – אילו הם פסלים הכוללים אלמנטים מתכתיים כגון : פעמוני רוח. המשמיעים צלילים כתוצאה מתנודת הרוח באזור זה.

בישראל יש מלא גני פסלים למשל גן הפסלים בעין הכרמל (הבזלטון). ההבדל בינם לבין גן הפסלים במצפה רמון הוא בעיקר הגודל בעוד פארק זה עצום בגודלו ולא מוגדר ע"י גדרות או גבולות כלשהן פארקים אחרים מוגבלים לשטח קטן יחסית שהוקצה לאומן.

השם הפורמלי של הגן הוא "הפארק לפיסול מדברי ע"ש עזרא אורון".את ראשיתו וייסודו הראשון החל גן הפסלים בתחילת שנות ה 60. ע"י אומנים בינלאומיים ואומנים מישראל.

גן הפסלים במכתש רמון

בשנות ה -80  הוא עבר שידרגו משמעותי והוצבו כ 22 פסלים. כל פסל מעוצב באופן שונה עם זוויות שונות ואמירה שונה של האמן שיצר אותו. מיקומו של הגן על שפת המכתש מקנה מעבר לממד האומנותי גםם ממד של נוף.

חומרי הגלם שמהם הוכנו הסלעים בנויים מכמה סוגים של סלעים למשל : בזלת ,גרניט , סלעי דולומיט ,סלעי גיר, סלעי כורכר (המאפיינים את הנגב) ואפילו בטון מעובד.

מעבר לכך שיש פה אומנות עם ערך עצום אפשר לחצות את הגן  על שביל רחב בריצה,ברכיבה על אופניים ולעצלים ביננו עם כלי רכב. בכניסה לפארק הפסלים יש גם חורשה קטנה עם שולחנות פיקניק.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

הכניסה לגן הפסלים

אם תגיעו בשעות הערב לגן הפסלים עם רדת החשיכה תגלו שהשביל מואר עם אבנים זוהרות. כך יש אור גם מן האדמה וגם מן השמיים הפתוחים מהכוכבים הרבים השרועים בם.

הכניסה הינה בחינם . כמו כן קיימים סיורים מודרכים בתשלום. מבחינת אופי הפסלים המוצגים ברחבי הפארק. חלקם בנויים מסלעים מסותתים כמגדל אבנים. חלק מהפסלים משולבות נדנדנות. חלקם סדרת לוחות אבן המסודרים יחדיו ועוד.

בכל אופן ניתן לרדת מהשביל המרכזי כדי להגיע לפסלים המרוחקים זה מזה.

אפשר לבלות פה כשעה באופן עצמאי ולשלב ביקור גם בהר גמל הנמצא קרוב לכאן , במרפסת התלויה ומרכז המבקרים של מכתש רמון.

דרך הפסלים מסלול ריצה

איך מגיעים?

בוויז : גן הפסלים מצפה רמון. כאשר נכנסתם לתוך העיר מצפה רמון מכביש 40. פנו בכיכר הראשונה שמאלה, והיכנסו לתוך חורשת קק"ל מצפה רמון. סעו בדרך העפר 100 מטרים ואז תיתקלו בסלע גדול עליו חרוטות המילים" גן הפסלים". המסלול עובר לאורך השביל הרחב. כאשר סביבו תראו פסלים שונים ומשונים.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גן הפסלים מצפה רמון

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן