גב שונדי - בריכות דישון

רקע

נחל דישון הינו נחל אכזב שבעבר הרחוק היה איתן . שאיבות מים מתמשכות מתוך מי הנחל יצרו מצב שהוא זורם ומתקיים אך ורק בחודשי החורף וקצת אחרי לתוך האביב. הנחל עשיר במים חיים זורמים המאפשרים שחייה והליכה במים. אחד החלקים המוצלחים שלו הוא גב שונדי או בריכות שונדי. זהו חלק מנחל דישון תיכון אשר עובר בהליכה בתוך המים. ומוביל לתוך בריכות מים עמוקות ויפות. חלק מהמסלול כולל מפלוני מים ציוריים ומרשימים.

שימו לב חלק מהבריכות עמוקות מאוד וחלק רדודות. יש לשים לב ולהיזהר עם ילדים קטנים המלצתינו בידקו את עומק המים לפני שתיתנו לילדים להיכנס.
שימו לב זרימת המים שאתם רואים בתמונות נמשכת זמן קצר לתוך האביב ולאחר מכן פוסקת לחלוטין לכן אין מה להגיע בקיץ ולצפות לזרימה שכזו.הצילומים הם מסוף חודש אפריל 2022. מומלץ לבדוק לפני שמגיעים.

לנחל דישון מקטעי הליכה רבים הארוך שבהם מתחבר לנחל אביב והוא מסלול קווי וארוך לפרטים על מסלול זה – נחל דישון ונחל אביב.

גב שונדי – נחל דישון תיכון (המרכזי) הוא חלק מהנחל המאפשר למשפחות ולא רק למטיבי לכת לחוות את זרימת המים והיופי של הנחל מבלי הצורך לעשות את המסלול הקווי הארוך.

בריכות שונדי

משך זמן ההליכה עד לגב שונדי מוארך בכשעה לכל כיוון, כ- 2 קילומטרים הליכה לכל כיוון ויש לקחת זאת בחשבון. המסלול הוא קווי. הגב נמצא למרגלות היישוב דישון במזרח הגליל העליון. אך ההליכה שווה בהחלט גוון המים טורקיז ירוק ואין כיף גדול מלהיכנס למים ולהתרענן ביום חם.

רבים מתחבטים בשאלה מיהו שונדי ? האם זהו אדם שגילה את המקום המופלא הזה? . ובכן זהו משחק מילים של המילה "דישון" פשוט היפוך והפרדה של המילה.

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

גב שונדי נחל דישון תחתון

תיאור המסלול

להחנות את הרכב ליד גשר עלמה. לחצות את כביש 886 וללכת עם השביל כ – 1.5 ק”מ. אחרי כקילומטר הליכה לערך על השביל לכו כחצי קילומטר בתוך המים של הנחל, בשלב זה תעברו בריכות מוארכות, מעיין נקיקי סלע צרים עד שתגיעו לבריכות העמוקות המגיעות עד לעומק של כ -2 מטרים. באפשרותכם להמשיך וללכת בהמשך תפגשו בריכות רדודות יותר.

שימו לב אין לקפוץ למים יש סלעים בצידי ובתוך הנחל ולא תמיד ניתן לאמוד את עומקם של המים.

בריכות שונדי - גב שונדי

איך מגיעים

בוויז : גשר עלמה.

תחילת המסלול הוא בגשר עלמה בין היישובים : דישון וריחניה. עליכם לעלות על כביש 886 אם הגעתם מכביש 90.

צילומים: גליה דרור שיק.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גשר עלמה

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן