גבעת הברושים במודיעין שבילי הליכה, ברושים, פרחים בשלל צבעים, גבעה מרשימה ונופים משכרים של הרי יהודה והסביבה. חירבת אום רוג’מן הלא היא גבעת הברושים, גבעה המתנשאת מעל כל האזור וצופה על כולו מלמעלה: בית סירא; מודיעין; רעות; מכבים, עמק איילון ועוד. הגבעה כולה מרושתת בשבילים מסומנים המפנים את המטייל לפינות חמד ונקודות תצפית מהיפות בישראל. בייחוד בעונה זו של השנה שהפריחה בשיאה, ניתן לראות פרחים רבים כגון: סביונים; קחוונים; כלניות; רקפות לבנות וורודות; חרדל השדה; חרציות; אחירותם החורש ועוד.
איך שמתחילים את המסלול מהחניון אשר צמוד לכיכר של רעות, מבחינים בפריחה הרבה שעוטפת את הקרקע. במקום ישנם שרידים של בוסתנים שהיו כאן, עדות לכך היא עצי הזית הרבים שניטעו והטרסות החקלאיות הרבות הנמצאות כאן. מלווים בפריחה ססגונית עונתית בתמונה : ציפורנית מצרית שבילים מובלים את המטייל אל תוך המסלול שהוא סיפור בפני עצמו, מעבר לפריחה שצובעת כל פינה בשלל צבעים וגוונים המקום כולו עתיר סלעים ועצים תמירים שנותנים תחושה של הליכה בתוך קרחת היער.
כבר בהתחלה מבחינים בשילוט המוביל אל המסלול הנכסף: גבעת הברושים ישר, מצפה אמנון ימינה. ברושים מסודרים בשורה כמו חיילים במסדר צבאי, בפאה השמאלית של השמורה, ונדמה כאילו הם יוצרים גבול המקיף את הגבעה ותוחם אותה. במקום הוקם מיזם מיוחד להשבת דבורי הדבש הנעלמות חזרה לסביבה הטבעית שלהן, זאת באמצעות כוורות ייחודיות הנקראות, כוורות ביו-דינאמיות. כוורות מסוג זה הן כוורות טבעיות לחלוטין, ללא התערבות יד אדם וללא שימוש בחומרים מלאכותיים וכל הדבורים אשר בכוורת ניזונים ממזון טבעי לחלוטין. במהלך המסלול מתגלים מבעד לעצים, נופים של רכסי הרי יהודה והסביבה. גבעת הברושים נמצאת בקרבת הגבעות הדרומיות של מודיעין שבחודשי האביב מוריקים ועשרות שקדיות צובעות בלבן צחור את אחוריה של העיר מודיעין.