קצת רקע לפני שנתחיל בסיפור על ארמונות החורף של המלכים אשר ביריחו. ובכן למי שלא מכיר בעבר הרחוק רחוק הייתה דרך רומית שהובילה נזירים צלבנים ואנשי דת מירושלים עד ליריחו.
בסופה של דרך זו נבנו ארמונות מפוארים אשר שימשו את המלכים החשמונאים ששלטו בישראל 80 שנה. המקום שימש את המלכים כמפלט מהקור הירושלמי לחום ומזג האוויר הנעים בצפון מדבר יהודה על גדות נהר הפרת.
למעשה ממצאים ארכיאולוגים שנעשו דרך חפירות מגלים שהיו כאן שלוש ארמונות שנבנו בתקופות שונות כל אחד נבנה על שרידיו של הקודם. בין השנים 1973-1987 נעשו פעילויות שימור של ארמונות החורף החשמונאים וההרודיאנים. שכללו ייצוב קירות אבן באמצעות בוץ וחומרים מהמקום והאתר הארכיאולוגי עצמו.
הארמונות היו בעלי ממדים ענקיים ולאתר הייתה אספקת מים סדירה שוטפת במהלך כל ימות השנה. דרך אמות המים שהיו שזורות לאורך כל המתקנים בארמונות וזרמו אליהם באמצעות תעלות מים.
למעשה נחל פרת שמימיו הרבים שנבעו ונובעים עד עצם היום הזה איפשרו למעשה את הקמת הארמונות הללו.
השרידים שנמצאו ע"י הארכיאולוגים והחופרים באתר מתייחסים ל : בית מרחץ חשמונאי, מקוואות טהרה, תעלות מים, תעלת משנה, רצפות פסיפס, הארמון הקבור, הארמון המבוצר, הארמונות התאומים, בית כנסת, טרקלין ,מחסנים בריכות ואחוזת גן.
ארמונות החורף שביריחו מצביעים על אורחות חיים שהיו נהוגות בימי החשמונאים. כמו כן ניכר כי היה שימוש בטכנולוגיות בנייה מתקדמות יחסית לתקופה של מעל 2000 שנה.
תגובה אחת
מדהים