אירוס הנגב פורח מדי שנה באזור אשלים.האירוסים מתחילים את פריחתם בחורף עד קצהו ותחילת האביב , פריחתו המופלאה והנדירה בצבע ורוד -ארמני בתוך הנגב הצחיח השומם היא סוג של פלא.
זהו פרח מיוחד ממשפחת האירוסים שמופעו וצבעו בהיר יחסית לאחיו. אך למרות זאת פריחתו מאוד בולטת על פני הנגב בגוון זהוב -חום. אירוס זה שייך לתת קטגוריה הנקראת אירוס ההיכל יחד עם עוד 7 זנים.
הזן הזה של האירוסים אוהב חולות ולכן גדל באזור הנגב(המערבי והדרומי) ומגיע עד אזור סיני המצרית. תפוצתו היא אנדמית וייחודית לאזור זה ולא תמצאו אותו באזורים אחרים בארץ.
הגוון המיוחד שלו המבוסס על שני גוונים וורוד וסגול מזכיר נייר קרפ מחוג יצירה.האירוס הוא פרח שחי בקבוצות ואם תטיילו באזור הנגב ותגלו אותו תראו שסביבו צומחים פרחי אירוס הנגב נוספים.
כמו כן זהו פרח המשתייך לקבוצת הגיאופיטים(פרחים עם פקעות). עיטורו הציורי וגובהו מעל פני הקרקע(כ 30 ס"מ) מעניק לו מראה יפהפה.
במהלך ביקור בנקודות הפריחה של אירוס הנגב מומלץ לשלב טיול על פני הדיונות המרשימות המזכירות את מדבר סהרה המאפיינות את אזור זה בנגב.
חשוב מאוד: חלק ממוקדי הפריחה שלו נמצא בשטחי אש אין להיכנס בשום פנים ואופן לשטחים אילו בלי תיאום מראש!!!.