מפל התנור במלוא הדרו

רקע

זרימות נחלים ומפלים באזור הצפון בחורף

אזור הצפון התברך בשלל נחלים ומפלים חלקם פעילים כל ימות השנה חלקם מחדשים זרימתם רק בחודשי החורף לאחר גשמים או שלגים. החורף הישראלי מזמן הזדמנויות לטיולי זרימות לאחר הגשמים  המולידים מקרבם מפלים יפים ונפלאים . תתפלאו חלקם גם בלי הליכה מרובה אלא הגעה עם הרכב לנקודת תצפית ממנה ניתן להביט באשדי מים היורדים ממרומם של מפלים גבוהים מטה אל בריכות בצבע טורקיז ותכול. שברקע כל אזור הצפון ירוק ופורח. רמת הגולן מופלאת עם מאגרי מים עצומים שעולים על גדותיהם בחורף. אזור הגליל העליון התברך בשלל נחלים שבימות החורף נראים מדהימים בזרימתם . ללא ספק אזור הצפון גנב את ההצגה ורבים עולים לחזות במופעי זרימת נחלים ומפלים ומאזינים בשקיקה לקולות הלקאת המים בסלעים.

זרימות מפלים ונחלים בחורף באזור המרכז

אזור המרכז בחודשי החורף יתברך בשלל זרימות נחלים אכזבים במרביתם שהיו רדומים במהלך הקיץ ושוממים קמו לתחייה והפכו לזורמים ושוקקי חיים. זרימות באזור המרכז הן בהחלט תופעה קצרה , מרשימה, שכדאי לנצל אותה להגיע ולצפות מקרוב בנחלים שזורמים בעוצמה רבה וחולפים סמוך לאזורים אורבניים. תוך שהם סוחפים  איתם בדרך כמות נכבדת של אדמה . ולכן מרבית הנחלים צבעם חום. ניתן לעמוד על גשרים ולהביט כיצד הנחלים זורמים ביעף לאחר גשמים טובים וחזקים או במהלכם . מתחתכם, או אפילו לרדת לגובה פני הנחל ולהביט מקרוב בזרימה החזקה. מסתבר שגשם טוב מביא עימו לא מעט הזדמנויות למופעי זרימה ממש מתחת לאף. 

נחל מזור זורם בחורף

נחל מזור

נחל מזור הוא נחל אכזב. הזורם רק בתקופת גשמים בחורפים טובים. הוא מתחיל את דרכו באזור השומרון , במזרח. משם הוא זורם מערבה לכיוון יער

קרא עוד »
מאגר תמר -נחל מזור

מאגר תמר – נחל מזור

מסתבר שהשם מאגר תמר מתקשר גם לטיולים בארץ. מעבר למה כולנו מכירים כקידוחי נפט שאפתניים בים התיכון. הבלוגר שלומי לוי יצא לתור אחרי מקומות חדשים.

קרא עוד »
נחל מודיעים

נחל מודיעים ליד חשמונאים

נחל מודיעים  מתחתר בין סלעי ענק ולצידו חורש מדהים ביופיו. נחל הנמצא באזור היישובים שילת וחשמונאים. זוהי המלצת טיול לחורף לאחר הגשמים. נחל מודיעים  הוא

קרא עוד »

שיטפונות וזרימות בחורף באזור הדרום

אזור הדרום  במהלך כל השנה צחיח ויבש האזורים המרכזיים ממנו כגון : הנגב ומדבר יהודה צבועים כל ימות השנה בצבע חום. ברגע שהגשמים מתחילים לרדת בעוצמה , אזור הנגב וגב ההר קולט את כל הגשמים שיורדים ברו פרשת המים בהרי יהודה וירושלים וזורמים מטה לכיוון מזרח. מפלים גבוהים שהיו יבשים מתעוררים לחיים ברגע אחד.  וזורמים בהם כמויות מים בלתי ניתנות לתיאור , ששוטפות ולוקחות איתן כל מה שניקרה בדרכן. כרוצי הנחל הופכים לנתיב תחבורה מהיר להזרמת המים שכה כמהים להגיע למקום הנמוך ביותר . עוצמת הנפילה הזו מגובה רב יוצרת מראות בלתי נשכחים של זרימות מופלאות בנחלי הדרום והמזרח.

הגשר הטורקי באר שבע

הגשר הטורקי בבאר שבע

הגשר הטורקי בבאר שבע הוא גשר שנבנה בתקופה העות'מנית. בשנת 1916 והיה הארוך ביותר בישראל בזמנים אילו. הגשר הטורקי נמצא בפאתיה הצפוניים של באר שבע

קרא עוד »

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלי?

רוצים לעזור לי להמשיך לתחזק את האתר ולהעלות תכנים חדשים?

אשמח לתרומת סכום סמלי בעלות של כוס קפה, בלחיצה על הקישור הבא :  
https://ko-fi.com/gilaharoni

תבוא עליכם הברכה – גיל.

רוצים לקבל עדכונים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם ? 
היכנסו לקבוצת שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו לשתף בעצמכם ולהתייעץ עם חברי הקבוצה.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשוויות :Baliletayel

בעלי עסקים בתחום התיירות – מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה.

רוצים המלצות שבועיות עדכניות מטיולים אחרונים? 
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ שלנו : לחצו כאן.

מסלולים נוספים בקרבת אזור זה :

האטרקציות המומלצות שלנו

המלצות אוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמורת טבע נחל עמוד

מיקום במפה

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן