הגליל המערבי מדהים ביופיו, ראש הנקרה הנמצא בגובה רב. משקיף על כל מישור החוף אשר מעטר את הים כמו איפור על פניה של אישה יפה. הנקרות המרשימות גולשות מראש ההר היישר אל הים כמו רגלי פיל ענקיות.
סיור מאורגן בראש הנקרה
במסגרת סיור עיתונאים, עשינו את דרכינו בשעות בין הערביים לכיוון ראש הנקרה שם המתינה לנו מדריכה חביבה אשר הובילה אותנו למסע מעניין בקדוקודה של ישראל הלא היא פסגת ראש הנקרה. ירדנו ברכבל התלול ביותר בעולם אשר יורד אל הנקרות מגובה 70 מטרים מעל פני הים בזוית של 60 מעלות, תוסיפו את הנוף של ים אינסופי הנשקף מהקרוניות וקיבלתם חוויה ייחודית שאין לה אח ורע בשום מקום אחר בישראל ובעולם.
רקע גיאולוגי על הנקרות בראש הנקרה
הנקרות בראש הנקרה האטרקציה המרכזית שתפגשו כאן. והן תוצאה גאולוגית של תהליך שנמשך על-פני אלפי שנים, סדרת זעזועים תת-קרקעיים יצרו סדקים בסלע. המפגש המדהים והמרתק בין מים לסלעים (הנקרות) עשויים קירטון המיסו אותם. ויצרו בתוכם מחילות ומערות שעם השנים הלכו והתרחבו כתולדה של מי הים אשר היכו בסלע בעוצמה של 250 טון למטר רבוע. ומי הגשמים המחלחלים ממעל גרמו ברבות השנים לבלייה מתמשכת של הסלע. ויצרו כאן מארג מיוחד ומדהים ביופיו. משולש מעניין זה של ים -סלע- מי גשמים יצרו את הנקרות באופן טבעי.
רקע היסטורי -ראש הנקרה
מעבר להיבט הגאולוגי לראש הנקרה יש פן היסטורי מעניין מאוד. עוד בתקופת השלטון הבריטי בישראל, שנות הארבעים בעת מלחמת העולם השנייה. נולד הצורך ליצור רצף יבשתי בין המזרח התיכון ליבשת אירופה. לצורך כך הביאו לכאן אלפי עובדים אשר במשך שנה סללו לא פחות מ- 240 קילומטרים של פסי רכבת שחיברו את מצרים עם חיפה, בירות וטריפולי שבלבנון דאז. נחצבו מנהרות מלאכותיות בסלע המשמשות את המבקרים כיום למעבר בין הנקרות.
בנוסף הונחו 15 גשרים לאורך תוואי הרכבת. הרכבת שעברה כאן שימשה את הבריטים בין השנים 1943 ל- 1948 לצרכים צבאיים, בקיץ 1944 הובאו יהודים ממחנות הריכוז ברכבת שעברה בתוואי זה. בחודש מרץ בשנת 1948 בשעה שהתחוללה סערה, פוצצו לוחמים מחטיבת כרמלי של ההגנה את הגשר סמוך לפתח המנהרה הגדולה ובכך הביאו לקיצה את התפשטות השלטון הבריטי על הגליל.
בנוסף התרשמנו במיצג אור -קולי מהעולם הקסום כאן, פסענו לאיטנו בחלק החיצוני של הנקרות והתמוגגנו נוכח פאר היצירה של הטבע- פסלי ענק דמויי רגל פיל ועוד.
שרידי מאובנים מוכיחים באופן מובהק שים התקיים פה בתקופה קדומה עד גובה המצפה העליון.
הרכבל בראש הנקרה
במקום יש אפשרות לשכור אופניים ולטייל לאורך הטיילת היפהפייה המתחברת לאתר אנו המשכנו לממד הקולינרי בסיור שלנו עלינו חזרה ברכבל.
מסעדת הצוק
מעל צוק ראש הנקרה שוכנת לה מסעדת שף מיוחדת במינה אשר משקיפה על נוף בלתי ניתן לתיאור במילים, שמה מסעדת הצוק, האוכל שהוגש לנו הוא המשך מתבקש לאנינות רבת הפנים שיש לאתר להציע, מתאבנים איכותיים וצבעוניים: סלטים עשירים של עגבניות, כרוב, סלט חצילים בטחינה ועוד.
משם העברנו הילוך למנות העיקריות שלא ביישו מסעדות מובחרות בתל-אביב באופיין אם זה אצבעות הסינטה ברוטב צי’לי, קבבוני בקר מעוצבים לתפארת ופטריות פורטובלו הנימוחות בפה, קרפציו סלק עם מלח גס. אני באופן אישי מאוד אהבתי את נתח חזה האווז הצלוי ומנת הניוקי – מנה טבעונית ברוטב קוקוס שכבשו את השולחן שלנו בתשואות בקו הסיום הוגש לנו סטייק אנטריקוט שהוכן במיומנות רבה תוך שמירה על כל טעמיו.
את המסע המוצלח שלנו בגג העולם חתמנו בקינוח מיוחד כדורי גלידה עם סופלה שוקולד פלחי תפוז ונגיעות שוקולד שעוטפות אותו. המסעדה כשרה למהדרין והיא אטרקציה בפני עצמה בייחוד בשעות שקיעת השמש.
לאחר רגעי התהילה שלנו על פסגת ראש הנקרה, אשר ברכס סולם, חזרנו לבית המלון, צוות הנהלת המלון והנהלת הרשת המסור בליווי מדריך המתין לנו והוביל אותנו לפינה מסתורית ומיוחדת במינה, לא הרחק מבית המלון, שהיא בעלת משמעות היסטורית כבירה.