קטע מספר 7 במסע ים אל ים מחוף פלמחים לאורך נחל שורק עד לנחל פרת. את המסע שלנו התחלנו בספר המדבר במעלה אדומים. במשטרת מחוז ש"י(שומרון יהודה) . משם ירדנו הישר אל מסלול שאמנם אינו מסומן אבל מספק הצצה לעבר נופים מדבריים שעוטים מרבדים ירוקים נוכח הגשמים האחרונים. מאות צמחי עירית החלו לבקוע מתוך פקעותיהן תחת האדמה . פרחים אמנם אין אבל גבעוליהם הירוקים הנצו מבעד לאדמה וקישטו לכבודינו את הגבעות המדבריות. הקטע הראשון מרשים וכולל הליכה בטיפוס קל על הגבעה הראשונה בה ראינו שרידים של התיישבות קדומה. הממצא המעניין היה על הסלע הטבעה של משחק כלשהו , מעין לוח דמקה. משם ירדנו במדרון תלול מאוד אך כמו נדנדנה נעים מצידו אחד של ההר לצידו השני כדי להתמודד עם רמת השיפוע החדה שלו.
מהר מאוד מצאנו את עצמנו בתוך ערוצו של נחל אוג. שם השמש האירה לנו פנים וחיממה את גופנו הקפוא.. אמנם מעט זרזיפי מים זרמו בנחל אבל גם זה משהו באזור צחיח ומדברי שכזה. לאחר הפסקה קצרה התחלנו לטפס לצידו השני של ההר לכיוון כביש 437 . הדרך הייתה סלולה בחלקה נוכח פעילות נמרצת של המחצבה באזור. שעוסקת בהוצאת חומרים שאמורים להזין ולהמריץ את מכונת הבנייה ומהמפעל ההתיישבותי בכל חבלי ישראל.
לאחר טיפוס מאתגר אבל סביר בהחלט הגענו לצד השני. בדרך ראינו צב נח לו מתחת לשיח רענן. חצינו את הכביש וטיפסנו לכיוון צפון מזרח לעבר גבעה הצופה על כל האזור שמה "חרבת עלמית" .
רקע על חורבת עלמית
חורבת עלמית נמצאת בנקודה מאוד גבוהה כ 650 מטרים מעל פני הים. על פרשת דרכים מאוד מעניינת מצד אחד היא צופה על ההתנחלויות היהודיות בצד מזרח : ענתות , אדם (גבע בנימין). לכיוון צפון השכונה הגדולה ביותר של ירושלים : פסגת זאב שבטווח בינה ובין שכונת נווה יעקב נמצא כפר חיזמא. בגבעה שבין היישובים שלעיל נראה מעין שלד בנוי שכבות שכבות. זהו ארמון חוסיין הנקרא ,תל פול" . בשנת 1966 הירדנים בנו את השלד של הארמון אך בעקבות מלחמת ששת הימים. בנייתו הופסקה והוא נותר כך עד עצם היום הזה. כמו כן ניתן לראות את הר הצופים.
ימינה ומזרחה לכיוון ים המלח.באופק הרחוק נמצא מצפה דני רחוק , גבעת חגית. קרוב אלינו גם מזרחה, יישוב עם גגות אדומים נקרא ענתות. התנחלות חדשה שעל פי השם המקראי ענתות.
לכיוון דרום מזרח ממש מרחק קצר מאוד ניתן לראות את "ענתא". כפר ערבי שגדרות בטון עוטפות אותו מכל עבר זוהי גדר ההפרדה. ענתות המקראית נמצאת בתוך ענתא , אך נוכח צפיפות האוכלוסין לא ניתן לחפש שם שרידים ארכיאולוגיים. חרבת עלמית היא אתר ארכיאולוגי מעניין ועשיר בממצאים ארכיאולוגיים כגון :גתות , בית בד, טראסות חקלאיות, מערות ששימשו לאחסון תבואה ומזון, בורות מים , מערות קבורה , ספלולים. לצד הממצאים נפערו בורות רבים אילו הם חפירות שוד בניסיון למצוא עתיקות סמוך לממצאים.
חורבת עלמית מתוארכת לתקופת הברזל. בחזית חורבת עלמית ניתן לראות מבנה אבן עם כיפה ירוקה זהו קיברו של שייח אשר הקים את ענאתא. נקודת תצפית מעניינת ביותר היא אתר החרמון שפסגתו הלבנה נראית היטב מכאן.
מבחינה יהודית אזור זה הוא הנחלה שניתנה לאהרון ולשבט בנימין.