היישוב נווה שלום הינו יישוב יהודי -ערבי הדוגל ושואף לדו קיום. המקום נמצא באזור יפהפה בתחילתו של יער אשתאול בנקודה גבוהה ונהוא חולש על עמק איילון היפה. מתוך היישוב ניתן לראות את מנזר השתקנים ואת הרי יהודה. מיקומו במרכז הארץ בין תל אביב לירושלים מנגיש אותו לרבים מתושבי ישראל. כמו כן צביונו המיוחד המבוסס על יהודים וערבים רודפי שלום. שהחליטו לחיות יחדיו ולשים את המחלוקות בצד. הפך את נווה שלום להבטחה התיירותית הבאה.
אז הבה נסקור מה יש לעשות בנווה שלום?
מלון נווה שלום
מלון נווה שלום (וואחת אל סלאם) הוא מלון בוטיק הפונה לנוף בעל ארומה איטלקית, רבים מגדירים את הנוף כטוסקנה הקטנה כי הוא כולל עמק גדול וירוק. במלון יש 41 חדרים והוא מורכב משתי שורות של חדרי סטנדרט ושתי שורות של חדרי דה לוקס. בחלק התחתון חדר אוכל לאורחי מלון.
במלון חדרים מרווחים הכוללים: מיזוג,מקרר וטלוויזיה, בכל חדר ישנה מרפסת הפונה לנופיו הענוגים של עמק איילון. ברחבי המלון יש מדשאות המתאימות לישיבה או להדלקת מנגלים.
חלק משירותי המלון הניתנים לאורחיו – בריכה חצי אולימפית הפתוחה בחודשי הקיץ. הבריכה פתוחה גם לקהל הרחב ולא רק לאורחי המלון.
דומיה – מרכז רוחני
מבנה אבן עגול עם אקוסטיקה מיוחדת יש בו מזרנים והוא פונה לנוף – המבנה משמש לקיום סדנאות ריטריט, יוגה, תטא הילנג ועוד. צמוד למבנה יש שולחן פיקניק אל מול עמק איילון.
לכו בתוך היישוב עם השילוט, המרכז נמצא בחלק התחתון של היישוב ליד גן המצילים. אפשר להגיע אליו דרך מדרגות.