צילומים באדיבות דוברות חדרה.
מרכז המבקרים אורות רבין הוא תחנת כוח ליד חדרה של חברת החשמל . המאפשרת לקהל המבקרים הצצה לאופן ולדרך בה מפיקים חשמל למילינוי בתי אב בישראל.
הביקור במרכז מתאים לכל בני המשפחה והוא חוויה אינטראקטיבית, טכנולוגית וחדשנית על תעשיית החשמל. זהו מרכז חדש המשקף למבקר את עולם החשמל ב360 מעלות .
זאת בעזרת טכנולוגיה מתקדמת מאוד, באתר תחנות הכוח של חברת החשמל הנקרא "אורות רבין".
הסיור במרכז המבקרים אורות רבין הינו מודרך. אורכו כשעה הוא בדיבוב בשפה העברית, עם אפשרות לכתוביות בערבית ובאנגלית.
הסיור במרכז הינו חוויה לימודית אינטראקטיבית ראשונה במעלה.והוא מוצג בסגנון IMAX (כמו זה שבעיר אילת. הרעיון שהסרטון מדמה תרחיש אימה של מתקפת סייבר על תחנות הכוח של חברת החשמל. בו היא נאלצת להתמודד אתו ולמבקרים יש חלק בהתמודדות זו.
במרכז הוכשר מתחם וירטואלי בו חווים המבקרים חוויה לימודית ורגשית כאחד. האווירה הבינלאומית שבמרכז אורות רבין מציגה לילדים ולמבקרים את אופן המצאת החשמל.
כמו כן מוצג במקום השתלשלות וכל השלבים בהם הוקמה רשת החשמל, תוך התייחסות לצרכים של המשתמשים. והדרך לענות על הצרכים הללו באמצעות הולכה ושינוע החשמל.
רבים אינם מודעים לכך אך לחברת חשמל אתגרים לא מעטים בכדי לתת מענה לצרכי המשתמשים שהלכים ומשתנים כל העת.
במרכז המבקרים ישנם אפקטים של תאורה וקולנוע המוצגים על גבי מסכי LED ענקיים. מתחם התצוגה כולו של "אורות רבין" מציג ממדים רבים מעולם החשמל על שלל צורותיו ומצבי הצריכה שלו למשל: בגופנו, בטבע ובבית.
בתום הסיור המשתתפים מוזמנים לבקר בגן מדעי בעל אופי אינטרקטיבי. הגן שוכן בתוך מתחם שבו אלמנטים שהם תוצרי חשמל ממוחזרים. שהפכו אותם למתקני לימוד אודות דרכי הפקת חשמל באופן אלטרנטיבי כגון : אנרגיה מתחדשת.
המרכז החדש הוקם ותוכנן באופן כזה שהוא מחבר את המשתתפים והמבקרים בכל שלבי הפקת החשמל.
ע"י הפעלת החושים ובכך לחבר אותם באופן עמוק לחשמל.
הסיורים באורות רבין מודרכים ומותאמים לקהל המשתתף בכל סיור ובסיור . תוך התחשבות בגיל ובסוג האוכלוסיה המגיעה לביקור במרכז. ע"י הדרכה והסברה של צוות ההדרכה הסיור שלכם ושל בני משפחתכם מקבל ממד אחר ובעיקר "חוויה מחשמלת".
הכניסה חינם ובתאום מראש
ניתן לתאם ביקורי קבוצות במהלך כל השנה. המרכז פתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 07:00-15:00 .
טלפון לתיאומים : 076-8644333
איך מגיעים : בוויז :אורות רבין חברת חשמל.