חשוב לדעת

מחלבת נטור

מחלבת נטור

במסגרת ביקור וסקירה באתר עין קשתות  . קפצתי לסקירה וביקור באחת ממחלבות הבוטיק השוות בצפון. נכנסתי לעולמה המופלא של קארינה, שהגיעה מקובה. המחלבה שוכנת סמוך לאתר עין קשתות. מחלבת נטור היא מחלבת גורמה בהרי הגולן הדרומיים שנוסדה ע”י קארינה שהגיעה לישראל מקובה לפני 17 שנה, היא התחתנה עם בן זוגה שיחד באו לכאן כדי להגשים את החלום הציוני הוא : מגדל עזים וכבשים והיא שלמדה את רזי ייצור הגבינות במשך לא פחות מ 6 שנים. באוקטובר 2018 הוקמה כאן המגבנה של קארינה המייצרת ללא הרף במו ידיה , בלי רובוטים או מכונות כלשהן – גבינות גורמה ובוטיק.

קארינה הסבירה לנו במהלך סיור מרתק במפעל שלה איך מייצרים גבינה, אין מדובר בתהליך פשוט אלא תהליך ארוך מאוד שלוקח בין 6 חודשים לשנה עד לקבלת המוצר המוגמר – גבינה. תהליך הייצור בקצרה: אל המפעל מגיע חלב כבשים מפוסטר היא מחממת אותו לטמפרטורה של 72 מעלות צלסיוס, לאחר מכן בתהליך מבוקר היא מנמיכה את הטמפרטורה לטווח של 42 – 38 מעלות (השאלה איזה סוג גבינה היא מייצרת)

החלב משם זורם אל מיכלי גיבון גדולים מנירוסטה שם הם עוברים תהליך של גיבון :אל חלב הכבשים  המפוסטר היא מוסיפה מחמצת(אילו הם חיידקים אשר מקנים לגבינה את הטעם שלה) כאשר לכל גבינה מחמצת משלה בנוסף שמה אנזימים אשר הופכים את החלב לגבן – לאחר המתנה של 45 דקות קיבלנו גבן (מוצקי החלב) חותכים את הגבן לחתיכות קטנות מערבבים כשעה וחצי ואז שמים בתבנית את הפתיתים למשך 18-26 שעות. הקזאין שנמצא בחלב הוא חומר אשר גורם לגבינה להתגבש. משם הגושים עוברים לחדר הבחלה מיוחד  שם בעזרת תהליך מיוחד שבו שולטים בטמפרטורה ובלחות הגבינות נחות על גבי המדפים למשך 3 חודשים עד שנה עד שהן מוכנות לשיווק.

קארינה נתנה לנו לטעום מהגבינות שלה שהיו פשוט מעדן – לא פלא שמדובר על גבינות שכולן עבודת יד שעשויות מחלב כבשים 5.8 אחוז שומן. פלטת הגבינות כללה את גבינות הבוטיק פרי ידיה של קארינה כגון : תום, סנט מור, פיקורינו, גאודה, נעמי (גבינה פרי פיתוח עצמאי), מונצ’נגו,

מעדן אמיתי חובה להגיע לטעום. מחירים פלטת גבינות לזוג תעלה לכם כ 75 ש”ח עם נוסיף לזה יין זה כבר יעלה לכם 150 ש”ח ופלטת טעימות 50 ש”ח. כל הגבינות כשרות בהשגחת הרבנות רמת הגולן. טלפון: 050-4563111. מייל:k.y.refael@gmail.com. כתובת : נטור(בוייז : מחלבת נטור). קארינה משווקת את מרכולתה לחנויות בוטיק ושווקי איכרים בארץ והגבינות שלה מוכרות בזכות האיכות שלהן. כל השבוע המקום פתוח למבקרים, מומלץ לתאם מראש הגעה. שבת המקום סגור. יש אפשרות לקנות גבינות במקום. בכל אופן אם הגעתם בשבת הגבינות של מחלבת נטור נמכרות בכרם קאנטיר הסמוך למקום.

מהי חוות דעתך מהאטרקציה

אטרקציות נוספות באיזור

מסלולי טיול באזור האטרקציה

חשוב לדעת

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן