בתאריך 25/11/21 נפתח לקהל מוזיאון מורשת החשמונאים מאז ועד היום בעיר מודיעין מכבים רעות.
זהו פרויקט ראוותני קולוסאלי וייחודי מסוגו בשיתוף של: עיריית מודיעין- מכבים -רעות , רשות העתיקות, משרד ירושלים ומורשת והחברה הממשלתית לתיירות. כל הממצאים המוצגים במוזיאון נמצאו בחפירות ארכיאולוגיות סביב הגבעות ובאתרים הארכיאולוגיים אשר בשטחה המוניצפלי של העיר מודיעין-מכבים רעות. כולם מוצגים כאן לראשונה לאחר שהממצאים היו במחסני רשות העתיקות ובמעבדות.
כבר במבואה הראשית של המוזיאון ניכר כי הושקעה מחשבה רבה בהנגשת והתאמת המוזיאון לילדים ולכל בני המשפחה . במרכז הוצבה מפה ענקית של העיר מודיעין עם סימון של כל האתרים הארכיאולוגים הנמצאיים בקירבה וסביבה משני צידי המפה הוצבו 2 מסכים דיגיטליים גדולים עם כדים ועוד אובייקטים ארכיאולוגיים מרצדים ומסתובבים. מתחת לאזור המסכים , יש מבני זכוכית מלבניים, לכל הארוך, ובתוכם ממצאים ארכיאולוגיים שמעליהם תיאור התקופה בה הם נמצאו. מתחת לממצאים ישנה מגרעת אשר יכולה לזוז לאורך כל הממצאים מכל התקופות. ברגע שמזיזים את המגרעת שתמוקם ממש מול ממצאי התקופה שבתוך הזכוכית, נדלקים במפה נורות אדומות המייצגות את המקומות בהם התגלה הממצא. כמו כן במקביל בצד שמאל נפתח במסך חלון עם הסבר מפורט על הממצאים, השימושים שלהם וכד'. למשל כאשר הזזתי את המגרעת לחלק הימני ביותר לתקופה הפרהיסטורית – חקלאית (לפני מעל 14,000 שנים), הועלו על המסך תצלומים של אבני צור אשר התגלו בגבעת התיתורה(הודלקה נורית אדומה במפה עירונית מעל האזור בו נמצאת גבעת התיתורה), אשר שימשו בתור גרזנים.
במבואה ישנם מוצגים ארכיאולוגים מיוחדים במינם מתקופות שונות כגון : התקופה הכלכוליתית ; התקופה הניאולתית ; תקופת הברונזה; תקופת הברזל (התקופה הארץ -ישראלית) ; התקופה הפרסית ; התקופה ההלניסטית ; התקופה הרומית ; התקופה הביזנטית; התקופה הערבית ; התקופה הצלבנית ; התקופה העות'מנית ; התקופה הבריטית ועד היום. המקומות בהם נמצאו השרידים בין השאר הם : גבעת התיתורה ; הגבעות הדרומיות במודיעין ; גבעת שר ואום אל אומדן ; גבעת רגב וחורבת חרובה ; חורבת נכס ; גבעת הברפיליה ; גבעת הברושים מקום נוסף מעניין בו נמצאו ממצאים ארכיאולוגיים מעניניים הוא חרבת אושן הנמצא ליד שכונת מורשת הנבנית בימים אילו , בהמשך יוכשר המקום לפארק ארכיאולוגי לציבור הרחב.
המיצגים מרשימים ושובי לב למשל : כדי חרס , נרות חרס אשר שימשו להדלקת נרות , חלקי זכוכיות ועוד . את הסיור מתחילתו ועד סופו העבירה מירב שי שהיא מנהלת המוזיאון.