השומרוני הטוב במדבר יהודה הוא מסע דתי תרבותי אל מעמקי ההיסטוריה. להביט מקרוב ולהתוודע לדת השומרונית ,הנוצרית והיהודית דרך מונומנטים עתיקים כמו סרקופגים ועוד.
אז מיהו השומרוני הטוב אתם בטח שואלים אתכם האם הוא היה צדיק כלשהו?
או אולי נווד דרכים ? אז בואו נעשה קצת סדר נתחיל מזה שמדובר במוזיאון ארכאולוגי שהיה בעבר פונדק דרכים ואכסניה אשר שימשה את עולי הרגל אשר הגיעו לירושלים דרך יריחו ועצרו בדרך למנוחה, להזכירכם פעם לא היו כלי רכב אלא בהמות משא ולעתים גם אנשים הלכו ברגל מרחקים לא מבוטלים.
מה זה פעם אתם שואלים ? מתקופת הורדוס עד ימנו אנו שזה לערך 2000 שנים.
נחזור לשאלה הקודמת מיהו השומרוני הטוב? ובכן לא מדובר באדם מסוים אלא במונח נוצרי שהיה שגור וטבוע ברוח התקופה הנוצרית, המתייחס לכך שאדם אחד עוזר לאחר ללא ציפייה לתמורה כלשהי בתמורה או במילים אחרות לעשות חסד.
אז בואו נביט בקרוב קצת על הממצאים הארכאולוגיים המעניינים שלפנינו אשר נמצאים בחצר ארכיאולוגית קדומה בה מיצגי אבן שונים בינהם : עמודי סורג מהתקופה הביזנטית, סממנים מתוך כנסיה ביזנטית קדומה. עוד במקום מופיע רבות סמל הצלב מפוסל באבנים, מבנים ששימשו כבימות לדרשות של אנשי דת, סרקופגים- מכל אבן אשר שימש בעבר הרחוק לקבורת בני אדם.
בורות מים הפזורים באתר שישמשו כפי הנראה לרחצה ושתייה של אורחי הפונדק. רצפות פסיפס עתיקות שהובאו ממקומות שונים בארץ כגון שילה. המיצג המעניין מאוד שהתגלה והובא לכאן מעזה הוא רצפת פסיפס של בית כנסת עתיק יומין שהתגלה בעזה בשנות ה-60 של המאה הקודמת.