טכנודע חדרה הינו מוזיאון ישראלי לרפואה ומדע. הוא כולל בתוכו פעילויות חוויותיות ואינטרקטיביות בעזרת מוצגים תלת ממדיים של גוף האדםבפסח יתקיימו תערוכות מרתקות למשל המסלול של לב והמוח, בו הילדים נכנסים לתוך לב מדומה ענק בגובה 5 מטר שכולל גם אלמנטים רב חושיים כגון אור וקול.
כמו כן מבנה של המוח גם הוא מוגדל בו ילמדו באופן מוחשי המבקרים על אופן הפעולה של האיבר בחשוב והמורכב ביותר בגוף האדם. עוד בטכנודע חדרה תערוכה על אויבי גוף האדם , הוירוסים והחיידקים . תערוכה על היצורים הקטנטנים הפולשים לגוף האדם שהופכים אותו בן רגע מבריא לחולה. בתוך תערוכת הוירוסים מובנה גם מודל על הקורונה. בנוסף בתערוכה מתקיים הסבר אינטרקטיבי ומוחשי של "הסליל הכפול" הלא הוא ה DNA שלנו.
תיאור הביקור
במהלך חג הפסח 2025 בין 14-17/4 ייערך הפנינג מיוחד במוזיאון הרפואה שבטכנודע חדרה -ביקרתי כדי לספר לכם , ולא למחזר לכם. נסעתי לחדרה עם בני הצעיר וגילית עד כמורכב הוא הגוף שלנו.ראשית יש לציין כי זהו מוזיאון הרפואה היחידי בישראל. המוזיאון גדול מאוד ויש בו איספור אפשרויות.בחג הפסח יש המון פעילויות מיוחדות המתקיימות בהרשמה במקום או מהאתר למשל : חדר משחקי מחשב משנות ה 80 , חדר מיוחד עם פעילויות על דיו, אודיטוריום עם סרטים והסברים.
איפה היינו :
התחלנו בקטע הכללי שכולל משחקים הדורשים פעילות חשיבה כגון התאמה של חלקי עץ לתוך מבנה במגוון וריאצות. יש המון מיצגים שהם חוויתים כלומר לומדים דרך השימוש למשל : החזר של אור, מראות חלקיות, חוק גאוס, משקל של חומרים בטבע כיצד משפיעים על התנהגות פיזיקלית ועוד. אפשר להעביר בחלק הזה שעה בשקט .
מכאן עברנו לפלנטריום , שזו פעילות המורכבת משני חלקים הראשון הדרכה על מטאורים ועל החלל כולל סרטון בתוך חדר בעל מבנה של כיפה גיאודזית. מאוד יפה ומעניין . החלק השני הוא הרכבה של טלסקופ מקרטון עם עדשות. בסוף הפעילות עולים לגג לראות איך נראה הטלסקופ.
הפעילות של הפלנטריום כוללת המחשות והדרכות למשל מה הבדל בין מטאור למטאוריט ? האם מותר להסתכל על השמש עם טלסקופ? , איך בנוי ועובד טלסקופ? ועוד.לאחר כשעה בפלינטריום (דורש הרשמה בקבלה).
משם המשכנו לסיור בן שעה וחצי עם מדריכה בעקבות המוח. הסיור היה מרתק כלל הסברים מרתקים על הכרוזומים, איך בנוי הNAna שלנו, אילו מחלות גנטיות יש , מהו עיוורון צבעים? סוגי דם ועוד. מעבר להסבר כל הפעילות מלווה בפעילות אינטרקטיבית מול מחשב.
זאת כדי להנגיש אותה ולהקליל את הלמידה לילדים. עברנו לקומה השלשיישת שם למדנו בהרחבה על מבנה המוח, מה תפקיד האונות ?. בנוסף היו הרבה משחקי זיכרון ,משחקים המבוססים על זמן תגובה. ביופידבק.
הסברים נוקבים ומעניינים אודות האיבר הכי מורכב שלנו המוח . למשל מאיזה שכבות בנוי. והכל באמצעות התנסות והמחשה באלמנטים טכנולוגיים מתקדמים עם אור ושמע.
לאחר מכן עברנו לחדר ניתוח בוא נמצאות בובות שהן "החולים" – יש תצלומים על מוח פגוע ובריא? ניתן לטפל בעצמכם באמצעות צנתור במוח פגוע ועוד.
בקומה השנייה : הסבר וחידונים ממוחשבים על איך להתמודד עם מחלות וירליות וחיידקיות שהרופא צריך לנתח אותם ולהשתמש בכלים העומדים לרשותו. אתם הופכים לרופאים וצריכים ענות בכל מקרה חולי מה לעשות ואיך לטפל. בסוף הסיור יורדים לקומת הקרקע. שם מתקיימת תחרות טרויה על הנושאים שסקרנו בסיור.
זהו לאחר כ -3.5 שעות במקום , סיימנו. לדעתי צריך להגיע לעוד יום למוזיאון יש עוד סיור בעקבות הלב שגם הוא מודרך ואורך שעה וחצי. בחוץ יש גם פעילויות והסדנאות שציינתי למעלה.
כל הפרטים למטה.