אנדרטת נרצחי פסטיבל הנובה בחניון יער רעים

אנדרטת נרצחי פסטיבל הנובה ברעים

הסיפור הטרגי מאחורי אנדרטת נרצחי פסטיבל הנובה בחניון יער רעים הוא קשה מנשוא. לאחרונה עבר המקום כולו שינוי ושדרוג רציני. אין זה פלא שאלפי אנשים פוקדים את האתר של פסטיבל הנובה שהפך לשדה קטל ,הרס רצח אונס ופשע חסר תקדים בתולדות העם היהודי.

בתוך יער רעים היכן שהתרחש הפסטיבל הכל כל משמח המון צעירים רקדו כאן בלילה שבין ה 6  ל-7 באוקטובר שנת 2023. זה היה חג סוכות. הדי גיי, התמקם בעמדתו, כל המבלים הגיעו בתלבושות ותחפושות בשלל צבעים.

המוזיקה הייתה מקפיצה מהנה מאוד מזככת את הגוף ואת הנפש. וכל מי שהגיע לכאן הרגיש תחושות עילאיות. המקום התמלא באהבת אדם, אחווה, וויבים מעולים ופאן לא נורמלי.

עד שברגע אחד לפנות בוקר ממש בתום המסיבה שאנשים רצו לחזור לבתיהם. החל מטח טילים נוראי וחזק בעוצמתו מרצועת עזה. בהבלחה מהירה הופיעו 120 מחבלי נוחבה שנדמה כאילו מלאך המוות ,השטן שלח אותם למשימה של חורבן טוטאלי, הרס, רצח, ביזוי גופות, אונס, התעללות והשמדה כל מה שמזוהה עם הפסטיבל והצעירים שחגגו רגע לפני.

המראות שנראו כאן לאחר הטבח העצום שגדע את חייהם של 393 אזרחים. ועוד המון פצועים שכל חייהם יישאו בנפשם את המראות הקשים והטרגדיה הבלתי נתפסת. הוא פשוט בלתי יתואר…

4400 אנשים הגיעו לפסטיבל המיוחד הזה שכלל תאורה משגעת מוזיקה אלקטרונית וטראנס. המחבלים שהגיעו לאזור המסיבה טעו בדרכם הם תיכננו להגיע לקיבוצים של העוטף , הם לא ידעו דבר וחצי דבר על המסיבה. משנתקלו בהמון הרב . הם החלו לטבוח בהם עם רובי קלאצ'ניקוב, אר.פי.גי רימונים ללא הבחנה.

חלק ממשתפי הפסטיבל נמלטו לכיוון קיבוץ רעים הסמוך והסתתרו במיגונית הסמוכה. שזכתה לכינוי "מיגונית המוות". שכל פעם המחבלים זרקו רימונים לתוך המיגונית 30 משתתפים הסתתרו בתוכה. סיפור הגבורה של ענר שפירא שתפס בידיו 8 רימונים וזרק אותם מחוץ למיגונית ובכך הציל את חייהם של רבים מהשוהים בתוכה. לבסוף נרצח ענר ז"ל  מירי המחבלים.

שדה הכלניות בפסטיבל הנובה

גם אנשי כוחות הביטחון כ – 20 שוטרים מתוך 40 שהיו במקום נהרגו במקום במהלך הקרבות עם המחבלים שהיו לדאבון ליבם חמושים היטב.

באנדרטה הוקם קיר זיכרון עם תמונותיהם של השוטרים שנפלו במהלך הטבח הנוראי של הנובה.

בתוך היער הנראה מרוחק מכל ציוויליזציה. אזור פסטורלי לטיולים בעיקר של פריחה בעת פריחת הכלניות האדומות בפברואר. הפך לגיא הריגה ורצח שכמותו לא נראה בישראל מעולם.

במרכז האתר הוצבו בזנטים שבראשם תמונת הנרצחים, עם סיפור חייהם והאופן בו נהרגו. יש גם ברקוד צמוד לבזנט אותו ניתן לסרוק ולקבל מידע מלא.

הסיפורים של הנרצחים כל כך קשים וטרגיים. היו שם צעירים בשנות ה 20 לחייהם. שכל החיים היו עוד לפניהם. וברגע אחד נקטעו.

לא ניתן להסביר את עוצמת השנאה המתפרצת כלפי אנשים חסרי ישע שנרצחו על לא עוול בכפם.

כמו כן באתר יש צילום מרחפן של כל איזור המסיבה לאחר הטבח הנוראי.

סיפורן של הדמויות בפסטיבל הנובה

בלב היער העירום והלא צפוף,  הוצבו בזנטים הנטועים כעצים בלב היער העצוב. יש שלט ענקי עם פניהם של כל הנרצחים בקטן. כמו כן שוחזרה במת הפסטיבל הצבעונית ממנה יצא כל הטוב והאנרגיות הטובות.

שעוברים בין הבזנטים וקוראים את סיפורי הנופלים הלב נכמר. נגע לליבי סיפורו של דוד נחום ז"ל שנרצח בעודו בן 24 בלבד. דוד אהב את החיים הוא שירת בקרבי בחטיבת גבעתי, טייל בעולם, אהב מוזיקה ולשחק כדורגל.

הוא וחבריו הצליחו להימלט עם רכבם מאזור הטבח. והגיעו לתחנת ילו הסמוכה למקום עצרו שם. משם המשיכו בנסיעה לביתם במושב מבטחים בחבל אשכול. ברגע שהגיעו לצומת מבטחים על ציר 232.

חיכו להם מחבלים לבושים במדי צה"ל והורו להם לעצור. באותו הזמן הגיחו אופנועים של הנוחבות והחלו לירות עליהם ועל כל השוהים בצומת ירי כבד שהרג את כולם.

במקום יש עוד המוני סיפורים שהם פשוט אסונות בלתי נתפסים שייזכרו לדורות. לאחרונה נסלל שביל בטון העובר ליד חלק מהמיצגים והאנדרטאות.

הטבח הנורא בפסטיבל הנובה בחניון יער רעים ייזכר לנצח נצחים. לדעתי חובה להגיע במקום . ללמוד על היקף הפגיעה על מה שקרה כאן. דבר ששינה את פני ההיסטוריה של העם היהודי והחברה הישראלית.

אנדרטאות -נובה

אין ספק שאחרי ה 7/10/2023 החיים של כולנו השתנו והם עוד יישתנו. העולם עדיין לא מבין את עוצמת הטבח הנוראי שאירע כאן. ורבים בעולם תומכים בחמאס ומאג'נדה שלו לרצוח את העם היהודי. נדמה כאילו חזרנו בהיסטוריה 80 שנים. אסור אסור אסור שדבר כזה או אפילו דומה לו יחזור על עצמו.

בהתבוננותי על תמונות הנרצחים, אנשים אוהבי חיים ונשמות טהורות. עולות בי מחשבות על מה שעבר עליהם ברגעים הנוראים. כמה חסרי אונים הם היו. ועדיין בעודי כותב שורות אילו הפצע לא נסגר , 59 מאחינו ואחיותינו נמצאים בשבי החמאס.

*** נא לשמור על קדושת המקום, לא ללכלך.

*** יש במקום חניון ושירותים ציבוריים.

איך מגיעים ?

בוויז: חניון רעים.

מפת הגעה למקום

רוצים לקבל עדכונים טריים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת הטיולים שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו גם לשתף בעצמכם.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשויות :Baliletayel

מעוניינים לפרסם אצלנו באתר ?
ולהגיע למאות אלפי גולשים – צרו עימנו קשר : לחצו פה

מסלולי טיול באזור זה

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

מסלולי טיול אחרונים שפורסמו באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן