רקע
מלחמת חרבות ברזל הציבה עבורינו סטנדרט חדש בהתמודדות עם חרדות ,מראות קשים ,רמות דיכאון ועצבות . ופגיעה אנושה בביטחון שלנו כעם מאז השואה הנוראית בתקופת מלחמת העולם השנייה.
כל אחד נושא ומעבד איתו כאב ברמה שונה שתלויה גם במאפייני אישיות וגם בקירבה אישית לחטוף. נעדר או נרצח במלחמה הארורה שאת הסוף שלה אף אחד לא רואה. פרשנויות יש מפה ועד הודעה החדשה אבל זה לא מחזיר לאף אחד מאיתנו את אורח החיים של לפני הזוועה הזו. ולא את חיי השיגרה שלנו .
מה דרכי ההתמודדות עם המלחמה
ההסברים בשלב זה לא מעניינים או לא בוערים מבחינת דחיפות. מה שחשוב כרגע הוא דרכי התמודדות יעילים עם האובדן , המראות והנזק העצום שנגרם. איך אפשר להתמודד עם זוועה כזו שטרם ראו עיננו ? איך מעבירים לילדים שיטות ודרכים. להתמודד עם המצב הנוראי שכל רחובות ישראל נראים כמו בית קברות אחד גדול.
איך מתמודדות המשפחות שהפכו לפליטים מעוטף עזה. שנאלצו לעזוב את המקום הכי בטוח שלהם – הבית. ולנסוע למסע אל הלא ידוע.
"המאווררים" של כולנו הושבתו כליל. הדרך שלנו להתמודד עם השיגרה השוחקת. הייתה לצאת לטייל בטבע, לצאת לחופשות משפחתיות , ללכת לים או לשבת במסעדה עם המשפחה או בת הזוג, לצאת לסרט ועוד ועוד.
לדאבוננו הרב מלחמת חרבות ברזל נטלה מאיתנו את החיים הקודמים שלנו. ועלינו לתמודד מנטלית ופיזית עם המצב החדש שנכפה עלינו. שהוא בעיקר להיות קרוב למרחב מוגן. ככל שאתם קרובים לאזור עזה אתם צריכים להיות יותר קרובים למרחב המוגן.
בנינו עבורכם מדריך להתמודדות מנטלית עם מלחמת חרבות ברזל.