המדריך להתמודדות מנטלית עם מלחמת חרבות ברזל

מלחמת חרבות ברזל

רקע

מלחמת חרבות ברזל הציבה עבורינו סטנדרט חדש בהתמודדות עם חרדות ,מראות קשים ,רמות דיכאון ועצבות . ופגיעה אנושה בביטחון שלנו כעם מאז השואה הנוראית בתקופת מלחמת העולם השנייה.

כל אחד נושא ומעבד איתו כאב ברמה שונה שתלויה גם במאפייני אישיות וגם בקירבה אישית לחטוף. נעדר או נרצח במלחמה הארורה שאת הסוף שלה אף אחד לא רואה. פרשנויות יש מפה ועד הודעה החדשה אבל זה לא מחזיר לאף אחד מאיתנו את אורח החיים של לפני הזוועה הזו. ולא את חיי השיגרה שלנו .

מה דרכי ההתמודדות עם המלחמה

ההסברים בשלב זה לא מעניינים או לא בוערים מבחינת דחיפות. מה שחשוב כרגע הוא דרכי התמודדות יעילים עם האובדן , המראות והנזק העצום שנגרם. איך אפשר להתמודד עם זוועה כזו שטרם ראו עיננו ? איך מעבירים לילדים שיטות ודרכים. להתמודד עם המצב הנוראי שכל רחובות ישראל נראים כמו בית קברות אחד גדול.

איך מתמודדות המשפחות שהפכו לפליטים מעוטף עזה. שנאלצו לעזוב את המקום הכי בטוח  שלהם – הבית. ולנסוע למסע אל הלא ידוע.

"המאווררים" של כולנו הושבתו כליל. הדרך שלנו להתמודד עם השיגרה השוחקת. הייתה לצאת לטייל בטבע, לצאת לחופשות משפחתיות , ללכת לים או לשבת במסעדה עם המשפחה או בת הזוג, לצאת לסרט ועוד ועוד.

לדאבוננו הרב מלחמת חרבות ברזל נטלה מאיתנו את החיים הקודמים שלנו. ועלינו לתמודד מנטלית ופיזית עם המצב החדש שנכפה עלינו. שהוא בעיקר להיות קרוב למרחב מוגן. ככל שאתם קרובים לאזור עזה אתם צריכים להיות יותר קרובים למרחב המוגן.

בנינו עבורכם מדריך להתמודדות מנטלית עם מלחמת חרבות ברזל.

יד עם דגל ישראל

להלן עשרת עצות זהב איך לעבור את זה:

1)צאו לטיול בשכונה – כיום כמעט לכל אחד מאיתנו יש מרחב ציבורי הקרוב לבית. ממליצים לכם לצאת לפחות פעם ביום לטיול בסביבת השכונה.לכו יחפים על המדשאות ותרגישו את האדמה. השתעשעו עם הילדים בגן שעשועים והקפידו לשחק איתם ולהסיח את דעתם כמה שיותר.חשוב להיות קרובים לבית שלכם. כך שאם תהיה אזעקה תספיקו להגיע למרחב המוגן. אם לא תספיקו אז היכנסו לחדר המדרגות של אחד הבניינים ליד הפארק שעשועים או למקלט ציבורי.עשו זאת לפחות עד שיהיה אפשר לחזור ולטייל במסלולים שמרוחקים מהבית שלכם.

2)טפלו בצמחייה – מסתבר שטיפול בצמחים הוא תרפיה לגוף ולנפש , אם יש לכם עציצים בבית חדשו אותם עם פרחים וצמחים חדשים שיצרו אווירה נעימה בתוך הבית או במרפסת.אם ישלכם גינה עוד יותר טוב עיקרו עם הילדים עשבים. הפכו קצת את האדמה השקווטפחו את הגינה וכבר תרגישו טוב יותר.

3)פעילות ספורטיבית – ריצה או כל פעילות אירובית ברחבי השכונה , תתרום להעלאת האדרנלין ולתחושת סיפוק וחיוניות .

אם אתם נמצאים בקרבת עוטף עזה אז פשוט תרוצו בבית או תעשו פעילות כגון פילאטיס מול תוכניות ואימונים ביו טיוב.

4)טיפול בבעלי חייים – מחקרים גילו כי טיפול בבעלי חיים : ארנבות ,דגים, שרקנים, אוגרים ,כלב וכל חיית בעיית אחרת תורמת מאוד לתחושת הרוגע. תנו לילדים לנקות את הכלוב או האקווריום שילטפו את בעלי החיים וידאגו להאכיל אותם.

5)לנגן /לשיר/ לרקוד/ להאזין למוזיקה – כל פעילות מוזיקלית משמחת את הלב ומרגיעה את מערכת העצבים. השתדלו לשלב יותר. האזנה למוזיקה אם זה בנסיעה ברכב, או אפילו במקלחת. כמה שיותר להסיח את הדעת מהנושא כדי לא להיכנס לדיכאון.

6)ארוחות משפחתיות – חברה זה תמיד דבר שמעורר את הנפש ואם מוסיפים גם אוכל זה עוד יותר טוב. בשלו ביחד ארוחות משפחתיות זה יכול להיות לפעמים טוב יותר מאוכל במסעדות כי זה נעשה מכל הלב.

7)צפייה בסרטים – לפעמים להסיח את הדעת, מפרשנויות בלתי נגמרות של משדרים על המלחמה. ולרדת לרזולציות גבוהות מדי של עדכונים ומידע, יכולה לפוגג קצת את המתח. צפו בתוכנית /סדרה או סרט מצחיקים.

8)התנדבות -צאו לפעילות התנדבותית למפוני העוטף או לחיילים . אתם גם עשיתם מצווה גדולה עבורם וגם תרגישו סיפוק שאינכם עומדים רק מהצד ומתייסרים. אלא "מכניסים את הכתף מתחת לאלונקה". לא חסר עמותות כיום שמחפשות מתנדבים.

9)אכילה רגשית -זו המלצה מה לא לעשות. הימנעו מאכילה רגשית לעיתים שיש מצב מתוח. רבים נוהגים לחשוב שאכילה שאינה באה כמענה לצורך של רעה אמיתי תעזור אך זו טעות נפוצה. זה רק יפעיל את הלסתות ויוסיף לכם עוד שכבות שומן.

10)וההמלצה האחרונה חביבה צאו לטייל באזור שקרוב לכם אם זה בפארקים עירוניים. או בגינות הציבוריות בעירכם, אם יש לכם כלב זו הזדמנות לטייל עם הכלב. כל יציאה לטיול מהבית תתרום להתאוורות ויציאה ממעגל החרדה והלחץ. התעדכנו באתר הרשות המקומית שלכם היכן יש פארקי טבע חדשים ושווים.

דגל ישראל אנושי

לסיכום :

אין בנאמר כאן רצון להימנע לחלוטין ממה שקורה סביבנו , ניתוק מוחלט גם אינו נכון. כי המצב עצמו קשה לכולנו ולא נעים אבל אנו צריכים להיות מעורבים לסייע במידת האפשר לדעת ולהתעדכן באמצעי התקשורת במידע  חיוני. רק צריך לעשות זאת במינון נכון תוך שילוב כל ההמלצות שלעיל כאמצעי לרסן קצת את הפחד, המתח ,הלחץ . חשוב מאוד לנהל שיחות עם הילדים על הרגשות – מומלץ לעשות זאת תוך כדי משחק.

אמן שננצח במלחמה הארורה הזו תושבי העוטף והצפון יחזרו לבתיהם והשקט יחזור.

עם ישראל חי

מפת הגעה למקום

רוצים לקבל עדכונים טריים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת הטיולים שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו גם לשתף בעצמכם.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשויות :Baliletayel

מסלולי טיול באזור

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

מסלולי טיול אחרונים שפורסמו באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן