מצפה כוח נתי בגולן – אנדרטת כח נתי

אנדרטת כוח נתי

הסיפור מאחורי האנדרטה

אנדרטת כח נתי, המכונה גם מצפה כוח נתי שנמצאת ברמת הגולן .

נקראת על שמו של נתי גולן – קצין שריון דגול, אשר נקרא לחזור לארץ מטיול ביער השחור בגרמניה בעת פרוץ מלחמת יום הכיפורים.כדי לסייע למערך הכוח הסדיר במלחמה מול סוריה בגולן.

נתי הקים גדוד משימה לוחם, שהיה מורכב מכל חיילי המילואים. שחזרו מחו"ל לשירות מילואים קרבי במלחמה זו. כל החיילים התרכזו בבסיס ג'וליס והתכוננו למלחמה ע"י זיווד הטנקים והכנתם לקראת המלחמה.

הגדוד הקדמי שהקים נתי היה מורכב משלוש פלוגות של טנקיסטים מיומנים ולמודי קרב.

מצפה כח נתי בגולן
מצפה כח נתי בגולן

פלוגה א' בפיקודו של שמואל אבי שאול, פלוגה ב' בפיקודו של יעקב קרני , פלוגה ג' בפיקודו של דוד קוז'יקרו . הפלוגות צוידו בטנקים מסוג "שוטגאן".

לאחר קרבות מרים ושקשים במיוחד לבלימת הדיוויזיות הסורים ששעטו במלוא העצמה לכיוון רמת הגולן. נערך צבא הגנה לישראל למתקפה בעומק שטח סוריה.

בתאריך 11/10/1973 חטיבה 179 פורצת במלוא הכוח פנימה לכיוון דמשק היא נפגעה קשות ורבים מחייליה נופלים. חטיבה 679 ממשיכה את הקרב העקוב מדם כנגד הסורים הארורים.

וגם היא נתקלת בכוחות סורים רבים. יום למחרת , יום ו' כוח נתי קיבל את המשימה להמשיך ולהגדיל את המובלעת מול סוריה , הסורים תקפו אותם מהאוויר , אך הכוח נלחם בעוז וזכה לחיפוי של הפלוגות האחרות מהגדוד.

אשר התחפרו בעמדות מצפון ומדרום. לבסוף נפלו מרבית חיילי כוח נתי ובראשם מפקד הגדוד נתי גולן כ 18 חיילים.

מאוחר יותר המעטים שנותרו מהכוח כ 3 חיילים בלבד השתתפו בקרבות נוספים.

מה יש לראות באתר האנדרטה?

במקום אנדרטה מרכזית בצורת עמוד מתכת גבוה עליו טבוע ציטוט של חנה סנש : "קול קורא והלכתי הלכתי כי קרא הקול".

המוטו והרעיון העומד מאחורי המשפט והאנדרטה. הוא להעביר מסר וביטוי של רוחם עטורת העוז והגבורה של מתגייסי כוח נתי להגנה על המולדת והגולן.

הטנק באנדרטת נתי
הטנק באנדרטת נתי

במרכז המצפה יש מרפסת הכוללת מימין סלע מעוצב ומפוסל עליו מוטבע הכיתוב"יזכור". עמדה קולית בשפות עברית ואנגלית המסבירה על כוח נתי והקרבות שהתחוללו פה ביום הכיפורים.

ונוף יפהפה פתוח של אזור רמת הגולן ואת סוריה באופק הלא רחוק. מימינכם ניתן לראות את הפארק הוולקני של הר אביטל ומשמאל בוסתן בראשית אזור פורה של גידולים חקלאיים.

עוד באתר טנק ישראלי עליו ניתן לעלות ולהצטלם, ספסל ישיבה , מקומות חנייה.

איך מגיעים ?

בוויז : אנדרטת כח נתי. כדי להגיע לכאן עליכם לעלות על כביש מספר מספר 91, העולה לצפון רמת הגולן (מכביש 90 ימינה). ממש לקראת סוף הכביש קצת אחרי עין זיוון פנו שמאלה לכביש מספר 98. האנדרטה נמצאת ממש אחרי עמק הבוסתנים ומצפה קונייטרה – אנדרטת רונן.

עוד מקומות מעניינים לטייל באזור זה במרחק נסיעה קצר : עין מוקש ; מאגר בנטל ; הר בנטל.

הכניסה למקום אינה כרוכה בתשלום. נא לשמור על ניקיון המקום וקדושת המקום ולהתנהג באופן נאות ומכבד.

מפת הגעה למקום

רוצים לקבל עדכונים טריים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת הטיולים שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו גם לשתף בעצמכם.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשויות :Baliletayel

מסלולי טיול באזור

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

מסלולי טיול אחרונים שפורסמו באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתאים ל
מתאים ל
רמת מחיר
רמת מחיר
סוגי מסלולים
סוגי מסלולים
סוג הלינה
סוג הלינה
רמת מחיר
רמת מחיר
מה כלול?
מה כלול?
נגישות
נגישות
סוג המסעדה
סוג המסעדה
רמת מחיר
רמת מחיר
כשרויות
כשרויות
משלוחים
משלוחים
נגישות
נגישות
סוג אטרקציה
סוג אטרקציה
מתאים ל
מתאים ל
נגישות
נגישות
נגישות
נגישות
רמת קושי
רמת קושי
סוג מסלול
סוג מסלול
מאפייני מסלול
מתאים ל
מתאים ל
עונה בשנה
עונה בשנה
דילוג לתוכן