צילום :עמית פרנקו.
תנשמת לבנה ומרשימה ביופיה נלכדה בתוך חוט דייג בגן לאומי מקורות הירקון. כמובן שהדייג באזור אסור.
בתאריך 12/6/23 מוקד רשות הטבע והגנים קיבל דיווח על תנשמת לבנה. שהיא לכודה ותלויה על עץ בגן הלאומי מקורות הירקון שכל כובד משקלה על הכנף הימנית שלה. התנשמת הסתבכה בתוך חוט הדייג שלמעשה היה תלוי על העץ עליו "נחתה" התנשמת חסרת המזל.
עמית פרנקו – פקח מטעם רשות הטבע והגנים הוזעק למקום. לאחר הערכת מצב זריזה ותושייתו של עמית, הוא נוכח לדעת שמיקומה של התנשמת על עץ הנמצא בתוך מי הנחל בעייתי וכי נדרש סיוע נוסף . הוא פנה לאביהו שרווד מעמותת "למען חיות הבר" ויחדיו הם חילצו את התנשמת מן החוט דייג.
עמית פרנקו : "הדייג בגן לאומי מוכרז נחשב לעבירה לכל דבר ועניין עם עונשים הקבועים בחוק. כל בעלי החיים , הצומח והטבע הנמצאים בו מוגנים מעצם העובדה שמדובר על גן לאומי.
התנשמת נלכדה בתוך חוטי דייג שהסתבכו על ענף בעץ אליו הגיעה. הדייגים התעלמו במופגן מהשילוט האוסר במפורש על דייג בגן הלאומי ירקון .
לא זאת בלבד העבריינים הותיר בנוסף פסולת. ונהגו בחוסר אחריות ואכפתיות כלפי הסביבה של הגן הלאומי.
שימו לב פסולת שמושלכת על הארץ על עצים או בתוך המים. פוגעת בציפורים ובבעלי חיים אחרים שהופכים חסרי אונים שהם נלכדים בחוטי הדיג ובקרסים.
אנו מבקשים מהציבור לגלות ערנות ואכפתיות ולדווח למוקד במקרה שנתקלתם בדיג לא חוקי או חיה פצועה”.
התנשמת הצחורה ומיוחדת הועברה לבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים בספארי. לאחר רצף בדיקות נמצא כי היא סובלת מפצע שטחי יחסית בכנף וכן נתלשו מספר נוצות מכנף זו.
ד״ר עמנואלה גטו מבית החולים לחיות בר ציינה : "נתקלנו בלא מעט מקרים בהם עופות נתפסים ברשת של דייגים ובעקבות כך נוצרים בגופם פצעי לחץ.
לדאבוננו לא תמיד אנו מצליחים לזהות פגיעה זו באופן מיידי זהו תהליך שיכול להתפתח בגוף החיה גם לאחר שבוע.
התנשמת תשהה במעקב כדי לראות שתופעה זו לא תתרחש. במידה וזה יקרה היא תיאלץ לעבור סדרת טיפולי לייזר. יחד עם טיפול תרופתי – דבר שיחייב את הישארותה במעקב למשך כחודש . כדי לבחון את יכולת התעופה שלה ויכולתה לחזור לטבע הפתוח תעבור התנשמח מספר בדיקות בתום הטיפול שיקבעו זאת ".
דיג באזור לא חוקי מהווה עבירה חמורה וקשה הפוגעת לא רק בדגים אלא גם בסביבה . הותרת קרסים, פסולת, ועוד בטבע. עשוי לסכן את שלומם של בעלי החיים, שאינם יכולים להינצל בכוחות עצמם.
נתקלתם בחיה פצועה או נטושה, התקשרו למוקד רשות הטבע והגנים 3639* ואנו נעניק את הטיפול הטוב ביותר לבעל החיים.