טיילת לואי שבעיר חיפה. הינה טיילת יפהפיה הנמצאת במרכז הכרמל ועוברת לאורך נופו היפה והקסום של מפרץ חיפה. בשעות הערב מנצנצים אורות צבעוניים, מן העיר התחתית של חיפה והבתים הרכונים על הכרמל. הטיילת נמצאת לאורכו של רחוב יפה נוף ומגיעה עד לכניסה העליונה של הגנים הבאהיים של חיפה.
אורכה הכולל של טייילת לואי הוא כמחצית הקילומטר. היא מזמנת טיול קצר ונינוח וניתן לעשותה גם בשעות היום, לאורכה הוצבו כיסאות ישיבה המאפשרות תצפית למפרץ חיפה, שנראה מלמעלה כמו מעגל. שבמרכזו ים וסביבו ציויוליזציה אורבנית משולבת בתעשייה.
על תוואי הטיילת ישנם מוקדי בילוי כגון : מסעדות. בקצה של הטיילת ניצב פסל מיוחד הנקרא "אובליסק הקיסר" – זהו פסל שלצידו תותח מפלדה. והוא משקף את התיישבותם של אנשי המושבה הגרמננית בחיפה. מטרתו להנציח את ביקור של הקיסר הגרמני פה בחיפה באזור שנת 1900.
קצת היסטוריה על המקום
מעבר לכך שטיילת לואי נמצאת במיקום פנטסטי מבחינה נופית. יש למקום היסטוריה מיוחדת , וילהלם השני הגיע מלווה ברעייתו לפה בשנת 1898, כדי להשקיף מפה על הנכס המשמעותי שלו "המושבה הגרמנית". הנמצאת מתחת , לאנדרטה של האובליסק.
במסגרת זו נודע הביקור ההיסטורי בין הקיסר וילהלם וחוזה המדינה בנימין זאב הרצל בירושלים שמוזכר בספרו של הרצל "אלטנוילנד".
אירוע היסטורי נוסף שהיה פה הוא הוא סיומן של 400 שנות כיבוש ארץ ישראל ע"י הטורקים בעיר חיפה. במהלכה של מלחמת העולם הראשונה , הסתערו הבריטים על ארץ ישראל, במטרה לכבוש אותה מידי הטורקים. אילו לחמו בעיקשות כנגד צבאות הבריטים שבראשם עמד הגנרל הבריטי אלנבי. הוא מינה תחתיו את בריגאדיר- גנרל קינג אשר הצליח לכבוש את חיפה מידהם של הטורקים ב 25/9 שנת 1918.
כאשר הצבא הבריטי התגבר על מעוז התותחים וקו ההגנה האחרון של הטורקים. זהו התותח שאתם רואים ניצב לצד האובליסק . גם האובליסק וגם התותח הם חותמות היסטוריות שהוטבעו כאן , בטיילת לואי לציון אירועים אילו .
איך מגיעים ?
עליכם לעלות לכרמל , ולהגיע לקצה של רחוב יפה נוף ,משם פשוט לכו לאורך הטיילת. במהלכה תראו את מלון הכרמל ניצב מעל הטיילת , ואת מפרץ החיפה מהעבר השני. בוויז :"רחוב יפה נוף". סמוך לטיילת יש שירותים ציבוריים ואזורי חנייה.