ובכן מסתבר שבשנים האחרונות תופעת הפסטיבלים בארץ קורמת עור וגידים. לפתע החלו לצוץ פסטיבלים כמו פטריות אחרי הגשם. חלק מהפסטיבלים הם העתקת מסורות מחו"ל לישראל ,
פסטיבל הלאדינו בצפת
בקרוב בקול תרועה רמה יחל פסטיבל הלאדינו הבינלאומי בעיר צפת .הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 5-7/7/22 והכניסה אליו בחינם. זוהי שנתו הרביעית של פסטיבל זה בעיר. פסטיבל הלאדינו הוא חוט השני המקשר את תרבות הלאדינו לדורותיה , דרך מוסיקה ,סיפורים והרבה מאוד חמימות . שפת הלאדינו היא ניב של השפה הספרדית (כמו היידיש לגרמנית).צפת קשורה כמו תינוק לחבל הטבור לתרבות הלאדינו כי במאה ה 16 העיר הזו אופיינה בתרבות הלאדינו.מיטב הזמרים יופיעו בעיר צפת , יוצבו בעיר דוכני מזון , משולבים בסמטאותיה של הערי העתיקה.
בעיר יוקמו מתחמי הופעות שבהם יהיו רקדנים שיפזזו וירקדו מול הקהל. מיטב מזמרי ישראל המשקפים ומביאים את רוח תרבות הלאדינו לארץ : יהורם גאון, טריפונס , לאה שבת, גליקריה , הסימפונית של רעננה ועוד .
ההופעות יחלו בשעה 20:00 וימשכו אל תוך הלילה ויאירו את העיר צפת בשלל אורות , צבעים ופולקלור.
פסטיבל הכלייזמרים בצפת
הדבר שהכי מזוהה עם העיר צפת הוא כלייזמרים וגם ,כמו בכל שנה, כם אוגוסט השנה בין התאריכים -9-11/8/22 יתקיים בעיר פסטיבל הכלייזמרים בו יופיעו מיטב האומני הכלייזמרים בארץ למשל : עקיבא, בניה ברבי, עידן חביב , אמיר דדון, תיסלם, נתן גושן ועוד. הם יופיעו במעל 5 במות . זהו אחד הפסטיבל הגדולים והמהוללים של הגליל.המושך אליו מדי שנה אלפי מבקרים.אז מהו כלייזמר? מדובר על הרכב נגנים הכולל : החל מפסנתרן ונגן קלרינט עד הרכבים הכוללים גם כנרים, נגני אקודריון ,כלי הקשה ותופים ועוד.
פסטיבל הכלייזמרים בא לחשוף ולהראות את הנשמה היהודית במלוא הדרה שבאה לידי ביטוי בפיוטים ,שירי חג ושירים יהודיים המשרים אווירת חג ויהדות על הצופים בהופעות. מומלץ להגיע ולראות את הוירטואזים מנגנים ומגיעים לשיאי מוזיקה שטרם נראו בארץ.
פסטיבלים נוספים
ישראל היא מדינת עתירת פסטיבלים למשל פסטיבל היוגה המתקיים ביום היוגה הבינלאומי בין התאריכים 20-21/6/22 בעיר ערד.
המידברן או פסטיבל מירוץ הבוז'ולה שהיה בחג הסוכות במועצה אזורית גזר הוא הוכחה ניצחת לכך שגם אנחנו יכולים להפיק פסטיבלים ברמה. מדובר על מסורת בצרפת שהמשתתפים רצים מחופשים בין היקבים ושותים יינות בכל תחנה בה הם עוברים. בארץ שדרגו את האירוע והוסיפו גם הופעות חיות, אוכל ועמדות די. גיי.
אז נשאלת השאלה למה ? איך שזה שהפכנו למעצמת פסטיבלים אשר מושכת מדי שנה עשרות אלפי משתתפים נלהבים. ישנם גם פסטיבלים "אשר חקוקים בתודעה הציבורית כמו כתובת בסלע" אחד מהם הוא פסטיבל הכליזמרים בצפת שמתואר לעיל. כל שנה בסוף אוגוסט , צפת לובשת חג כאשר כל העיר הופכת לפסטיבל חגיגי אחד גדול של מוזיקה והופעות כל אתרי המורשת והשווקים פתוחים לרווחה לציבור הרחב והאמינו לי יש הרבה מה לראות שם..
פסטיבל נוסף אשר משלב גם טיולים ושהייה בטבע הוא פסטיבל המעיינות המתקיים סמוך לגן השלושה אשר בעמק המעיינות מדי חג סוכות- כל האזור מתקיימות פעילויות לכל המשפחה , אירועי מחול והופעות של מיטב הזמר הישראלי כל זאת בפארק המעיינות אשר בסמוך לבית שאן.
פסטיבל הזית באזור הגליל ,גולן והעמקים זהו שיר הלל לצמח הכל כך מיוחד, הוא יפה, לעיתים ירוק לעיתים כסוף, מניב זיתים למאכל והכי חשוב שמן זית הבריא כל כך לגופנו. פסטיבל זה הוא פשוט חגיגת מסיק אחת גדולה, שהציבור מוזמן לקחת חלק בתהליך בבתי הבד השונים הפותחים את שעריהם למבקרים. במהלך הפסטיבל ילמדו המבקרים איך מפיקים שמן זית, יהיו הופעות פולקלור ואוכל. מומלץ לשלב טיול בעין חרדלית אשר בגלילי המערבי במהלך ביקורכם בפסטיבל זה.
בחודשי האביב שהדרום לובש אדום מתקיים פסטיבל דרום אדום שגורם לעשרות אלפי המשפחות והמטיילים לעשות דרכם דרומה לחזות במרבדי הכלניות שעוטפות בחמלה את האדמה. בנוסף מתקיים פסטיבל כדורים פורחים שגם הוא אטרקציה בפני עצמה .
עוד פסטיבל אשר מתאים יותר לאילו שמחפשים שאנט, זולא והרבה מדבר – מדובר על פסטיבל אשראם , במהלך הפסטיבל מתקיימות סדנאות רוחניות בלב המדבר של יוגה , מדיטציה, טנטרה, חיבור לצ'קרות ומרכזי האנרגיה בגוף.
כך או כך לקהל הישראלי יש מבחר גדול של פסטיבלים, הכל בהתאם לאופי ולתחומי העניין שלכם, אין ספק שהשנים האחרונות היו קפיצה משמעותית לתיירות הישראלית בכל מה שקשור לפסטיבלים , הדבר בא לידי ביטוי הן בתקשורת עיתונות וטלוויזיה והן בביקוש הרב לתחום. כיום הפסטיבלים נגישים כמעט לכל הציבור מבחינת המחיר ותתפלאו חלקם אפילו חינם אין כסף אז לכם נשאר רק לבחור את העונה וסוג הפסטיבל המתאים לכם.