Untitled-15-3

מצפור מרסל לוריא – מעלה החמישה

מצפור מרסל לוריא

מצפור מרסל לוריא הוא מצפור מרשים הנמצא לא הרחק מיער מעלה החמישה ומהיישוב מעלה החמישה  בהרי ירושלים.

המצפור מקורה בפרגולה ויש בו מפה משיש המתארת את כל היישובים הנמצאים בטווח הראייה של המצפה. מקרוב ניתן לראות את כפר אבו גוש בבירור. רחוק יותר את רכס הרי עמינדב, הקסטל, בימים של ראות טובה ניתן לראות גם את גוש עציון. והשכונות הדרומיות של ירושלים.

מצפה מרסל לוריא - מעלה החמישה
מצפה מרסל לוריא – מעלה החמישה

המצפור הוא בהוקרה למרסל לוריא, נשיא קק"ל בלגיה אשר תרם כסף להקמת המצפור היפה הנמצא בחיבור בין כביש 425 עם 3975 .

המצפור נמצא ממש מתחת ליישוב מעלה החמישה.  בדרך להר אדר שם יש אטרקציה נוספת מעניינת מאוד  גבעת הרדאר – אנדרטת חטיבת הראל.

סמוך למצפור יש חנייה צמודה והוא מונגש לבעלי מגבלויות פיזיות. אם תרצו להגיע ליער מעלה החמישה שם יש פסלים ,שבילי הליכה ונקודות לפיקניק כל שעליכם לעשות הוא להמשיך בנסיעה עם הכביש אליו הגעתם לכאן כחצי קילומטר לערך בצד ימין יש דרך עפר שתוביל אתכם לחניון הראשון של היער.

הוראות הגעה

בוויז : "מצפור מרסל לוריא"

הפקתם תועלת מהתוכן באתר שלנו ?  נשמח שתפרגנו לנו.

היכנסו לחנות בקישור זה  : חנות .  והזמינו פריט/ים  של "בא לי לטייל".   דמי המשלוח עלינו…

מסלולי טיול באזור המקום

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקבל עדכונים טריים  והמלצות חדשות  ממקומות שמטיילים שביקרו בהם 
היכנסו לקבוצת הטיולים שלנו בפייסבוק "מטיילים מכייפים ומשתפים". תוכלו גם לשתף בעצמכם.

סקרנים לדעת איפה טיילנו  לאחרונה ?
עיקבו אחרינו גם באינסטגרם ותקבלו המלצות רלוונטיות ועכשויות :Baliletayel

דילוג לתוכן