הטיפים לטיול מוצלח
1. לצאת מוקדם בבוקר למסלול )פחות אנשים ופחות שמש).
2. כל תוכנית היא בסיס לשינויים – תהיו עם יד על הדופק על אפשרויות נוספות באזור למקרה שהתכנון יהפוך לא רלוונטי למשל : עמוס מדי , הילדים שלכם התחרטו..
3. זיהום מים – לבדוק לפני שאם מדובר במסלול הכולל רחצה במים שהמים אינם מזוהמים וראויים לרחצה.
4. להגיע אחה״צ ולהנות משקיעה ופחות מטיילים.
5. תכנון הטיול לפני מועד היציאה: לקרוא קצת על המסלול לפני שיוצאים, לקרוא חוות דעת, משך זמן, תנאי ותוואי המסלול ..
6. לא לשכוח להצטייד בשלישיה החשובה: מים , כובע, קרם הגנה.
7. להביא שקית זבל ולאסוף את הזבל שלכם אחריכם (למגדילי ראש אפשר גם של אחרים…)
8. בחודשי הקיץ לא מטיילים בסופי שבוע שמאוד עמוס .
9. לטייל במקומות פחות מוכרים.
10. להצטייד במצב רוח טוב – אם לא בא אז לא נורא נשארים בבית. אנרגיה נפשית היא הכרח לפני שיוצאים לטיול.
11. לשתף אחרים – לצלם בוידיאו או סטילס ולשתף את החוויות בקרב המשפחה, חברים ,רשתות חברתיות כגון : אינסטגרם , פייסבוק וכדומה כדי שגם אחרים ייהנו ..
12. מזג אוויר – זהו פרמטר חשוב מאוד בתכנון הטיול למשל ביום קיץ לוהט וחם לא תרצו לעשות מסלול שאין בו אפשרות התרעננות ואילו ביום חורפי תחפשו מסלול שאינו בוצי בו תוכלו ללכת בלי להפוך את הצעדים שלכם לביגפוט..
13. התאמת הטיול לגיל המטיילים – ילדים על פי רוב הם חסרי סבלנות סביר להניח שהם יעדיפו מסלול קצר עם קצת מים שאינו דורש מהם מאמץ רב מדי למשל נחל צלמון הוא מסלול כזה . אם אתם מחליטים לטייל כזוג ללא ילדים התכנון שלכם ישתנה פלאים ואם אתם מטיבי לכת קרוב לוודאי שתיקחו מסלול ארוך כמו נחל כזיב או נחל חזורי בצפון.
14. נושא התאורה – לא קרה שלכם שהתחלתם מסלול מאוחר ובלי לשים לב הגעתם לשעת החשיכה , לכן כאן התכנון חשוב – יש להתייחס לשעת השקיעה ולאופי המסלול לא כדאי שתיכנסו לנחל דרגות או נחל אוג לשעות החשיכה שלא רואים כלום ועל כן ההבחנה בין ההגדרה של טיול יום וטיול לילה חשובה ביותר.
15. אזורים מחוץ לקו הירוק- אין ספק שיש מעיינות יפהפיים ומקומות קסומים באזורים שאינם בתחומי הקו הירוק – אם זאת צריך לקחת בחשבון שהדבר דורש היערכות מיוחדת כגון : מלווה עם נשק, תיאום עם הצבא . נושא הביטחון של המטיילים הוא פרט חשוב בתכנון הטיול.
16. בריאות – לא קרה לכם שתכננתם טיול בארץ או בחו"ל ופתאום יום -יומיים לפני הטיול הרגשתם לא טוב , כאן שיקול הדעת הוא דבר חשוב למרות מפח הנפש והאכזבה מכך שטיול לא ייצא לפועל בעקבות מצב בריאותי , צריך לשים לב שהמצב הבריאותי שלכם צריך להיות תואם לאופי המסלול.
17. להגדיר פרק זמן – ישנם כל מיני פרקי זמן של טיול , ישנם טיולים שאורכים מספר ימים ולעיתים אף שבועות כגון מקטעים בשביל ישראל ויש טיולים חד -יומיים כגון : נחל עמוד . הדבר חשוב שבעתיים בתכנון הציוד שישי להביא לכל סוג של טיול שבחרתם לצאת אליו.
18. המשקל על הגב שלכם – האמת שזה די פשוט אם חושבים על זה בשעת טיול בו אתם נדרשים לשאת את התרמיל על גביכם פרק זמן לא קצר הוא הופך (באופן זמני) להיות חלק ממשקל הגוף שלכם ועל כן חשוב לצמצם ככל האפשר בכמות הציוד שלקחתם בתרמיל ולהצטייד רק בדברים חיוניים בלבד.
19. טרמפים – לא לכולם יש רכב בייחוד לצעירים שביננו , נכון שהתחבורה הציבורית היא לא מציאה בלשון המעטה בארצנו, זמינות קווים ? פריסה? הם רק סיסמא וצריך עצבים וסבלנות רבים כדי להמתין שתגיע תחברוה ציבורית, אם זאת הסיכון בנסיעה בטרמפ היא גורם עוין היא חידה שתמיד תישאר בלתי פתורה או במילים אחרות הימור , לא תרצו להמר על הדבר החשוב לכם ביותר , החיים שלכם נכון?
20. ילדים בטיול , שתפו את הילדים שלכם בטיול זה שתהפכו אותם לשותפים פעילים כגון : לצלם , לקרוא מפה ולנווט לנקודה בטיול, להתייעץ איתם מה הם רוצים יהפוך הטיול שלכם למושלם בו הדעות של כולם נחשבות.